Harald Kjeldaas, gallerist

Galleri Kjeldaas har i mange år vært et begrep i norsk kunstverden gjennom galleriet i Frognerveien i Oslo. Galleriet var i mer enn to tiår det eneste galleriet i Norge som spesialiserte seg på skulptur og sammen med etater, bedrifter og privatpersoner har vi stått for såvel utsmykninger som utstillinger.

I 2003 arrangerte Galleri Kjeldaas et av Norgeshistoriens største skulpturarrangementer på Aker Brygge i Oslo. I tillegg til dette har galleriet gjennomført utallige utsmykninger og plasseringer av skulpturer i landets samlinger, skulpturparker og i det offentlige rom.

Det «nye» Galleri Kjeldaas er konsulentbasert. Vi har ikke lenger et galleri der vi setter opp utstillinger, men fokuserer isteden på å hjelpe alt fra privatpersoner til offentlige etater til å komme i kontakt med den kunstneren som passer til akkurat deres prosjekt eller ønske.

Etter å ha lagt ned galleridriften i Frognerveien i 2016 har Harald Kjeldaas fortsatt å tilby sin ekspertise og utbredte kontaktnettverk til å hjelpe kunstentusiaster, -samlere og bedrifter til å finne det tredimensjonale kunstverket som passer dem.

Nå samarbeider Galleri Kjeldaas direkte med kunstnerne, som oftest har kunstverkene stående i sine atelierer. Man kan si at dette byr på en utfordring når det kommer til å vise fram verkene til interessenter, men vi velger å se på det som en mulighet for kjøperen til å bli enda bedre kjent med verket og dets skaper.

På våre hjemmesider kan du se et antall av de skulpturene våre kunstnere har tilgjengelig for øyeblikket. Ta gjerne kontakt for andre verker, for disse kunstnerne har alltid noe mer i ermene.

De fleste skulpturene er priset. I de tilfeller de ikke er priset blir det på forespørsel. I tillegg til alle priser kommer 5 % til Bildende Kunstneres Hjelpefond.