Fredrik_KB_1
Fredrik K.B.
Fredrik K.B.
Fredrik_KB_1

«Det er til enhver tid noen som driver på med noe distinkt annerledes. Noe som ingen annen kan, eller en gang prøver. Noe som innenfor en på samme tid overfølsom og kynisk-ironisk kunstoffentlighet fremstår som uavhengig nok til å skli inn og ut av diskusjonen uaffektert.

Det er vanskelig å skulle argumentere mot skulpturene til Fredrik K.B. uten å sette all menneskelig erfaring i tvil – noe som jo er en morsom tanke helt til det siver inn at det også gjelder ens egne erfaringer.»

Sånn starter Tommy Olsson, kunstkritiker i blant annet Morgenbladet, sin nyeste tekst om Fredrik K.B. Selv liker Fredrik å betegne seg selv som en «ung dinosaurus» i kunstverdenen; materialet hans er (norsk) stein og fokuset ligger på mytologi, menneskelighet og skjønnhet.

Gjennom oppdrag og utstillinger har Fredrik vært aktiv i to tiår nå og fått erfare hvordan stein og form fremdeles har evnen til å påvirke såvel rom som sinn.

Han har hatt utstillinger, oppdrag og utsmykninger i Norge og andre land i Europa; alltid skulpturer hogget i ulike bergarter. Han er medlem av Norsk Billedhoggerforening og Royal British Society of Sculptors.

Opplæringen har han fra Italia, dit han som 19-åring reiste for å gå i lære hos billedhoggere og steinarbeidere.

Mer utfyllende bakgrunnsinfo om Fredrik kan du finne på hjemmesidene hans:
www.fredrik-kb.com