Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Età Della Pietra

26. juni 2019 08:00 - 20. desember 2019 17:00

«Etá Della Pietra»

«Stone Age» «Steinalder»

Turid Gyllenhammar

Konseptet henter inspirasjon fra redskaper, våpen og verktøy fra steinalderen. Jeg bruker gjenstander funnet ved mitt hjem Agerup Gård på Nøtterøy. De gir ideer til formgivning og overflate. Flintstein som ble brukt for 4000-6000 år har den karakteristiske brudd og skjell overflaten. Grønnstein var en annen type som ble brukt til økser og har glattpolerte flater og ganske skarp egg.

Med dette som utgangspunkt lager jeg skulpturer. Jeg bruker først og fremst i hvit og sort Carrara marmor fra Italia, men også marmor fra andre brudd i Europa med blå og grå nyanser.

Arbeidet utfører jeg ved Studio Sem i Piertrasanta hvor jeg er en av kunstnerne som jobber fast ved skulptur og sten studioet.

Den første delen av prosjektet begynte jeg med i 2012. Dette fikk inspirasjon fra en stenalderøks som funnet på Agerup Gård. Jeg har laget mer enn 15 forskjellige varianter i forskjellige stenarter og størrelser. Den største står på funnstedet på gården og er 120 cm høy. En hvit Carrara sten øks er gravmonument til mine svigerforeldre og kan sees på Kirkegården i Arendal.

I år har jeg gått videre med konseptet og har laget to nye skulpturer. «Selce» henter inspirasjon fra en flint dolk som ble funnet på gården på Nøtterøy. Den er 180 cm høy i hvit Carrara marmor. Flint dolken var under hele steinalder tiden et praktstykke og et status symbol og ikke egentlig et våpen eller redskap.

Den andre skulpturen «Rashio» er inspirert av en skinnskrap i flint også funnet på gården. Den er 100 cm høy og også laget i hvit Carrara marmor.

Detaljer

Start:
26. juni 2019 08:00
Slutt:
20. desember 2019 17:00
Hendelse Kategori: